Tiesiog faktas, kad pradedantys augintojai nori kuo labiau pagreitinti dygimą. Deja, motina gamta nepalengvino šios užduoties, suprojektuodama kiekvieną sėklos kevalą taip, kad būtų kuo kietesnis ir nepralaidesnis. Ir tai yra tam, kad sėklos gamtoje būtų mažiau pažeidžiamos, išliktų kuo ilgiau gyvybingesnės. Tokiu būdu ir dygimas prasideda tik esant tam tikroms sąlygoms arba veiksniams. Mes skubame, norime greitesnio rezultato, todėl gamtą bandome apgauti - sėklas prieš sėdami apdorojame. Tai vadinama skarifikavimu. Štai keletas būdų, kaip tai padaryti.

MECHANINIS SKARIFIKAVIMAS
Skarifikacija – tai bet koks sėklų dangos subraižymo, laužymo ar fizinio susilpninimo būdas, kad jis taptų minkštesnis, taptų laidesnis drėgmei ir orui. Jei turite nedidelį kiekį sėklų, jas galite tiesiog įtrinti šlifavimo popieriumi, kosmetine dilde ar aštriu peiliu. Idealiu atveju reikėtų maksimaliai pažeisti sėklos lukštą nepažeidžiant pačio gemalo.

SĖKLŲ MIRKYMAS
Tai dar vienas populiarus skarifikavimo būdas, naudojant verdantį, karštą ar vėsų vandenį. Vandens temperatūra aprašoma dygimo instrukcijoje, todėl nebus teisinga, jei sėklą, kuriai mirkyti reikia tik kambario temperatūros vandens, ją užpilsite verdančiu vandeniu ar atvirkščiai.
Sėklos mirkomos nuo kelių valandų iki kelių parų. Sėklos sėjamos nedelsiant po mirkymo, neleidžiant joms pradžiūti.
DĖMESIO: mirkymo trukmė, kaip ir vandens temperatūra, yra nurodoma dygimo instrukcijose. Vadovaukitės jomis!


Funkciniai slapukai

Šių slapukų išjungti negalima. Jie įsimena tokius Jūsų pasirinkimus kaip kalba, prisijungimai, personalizuotas svetainės atskirų elementų vaizdavimas. Šiuos slapukus galite blokuoti savo naršyklės pagalba, tačiau be jų svetainė neveiks arba veiks netinkamai.

Analitiniai ir statistiniai slapukai

Šie slapukai naudojami marketingo ir reklamos tikslais ir būna diegiami trečiųjų šalių. Jų pagalba analizuojami Jūsų poreikiai, paieškos, kad būtų galima tiksliau pasiūlyti tai, ko ieškote. Šie gali būti išjungti Jūsų naršyklės pagalba.

Rinkodaros slapukai

Šių slapukų pagalba galima analizuoti lankytojų srautus ir navigaciją svetainėje.